IMG_2921

- Intro -

Tidigt sjuttiotal i Bolzano, norra Italien. Ute på bergssluttningarna går pappa Pietro och plockar vårens första maskrosblad. I farmor Maria´s kök puttrar ragun sedan flera timmar tillbaka, till pastan som blir kvällens måltid.

För Robert väntar en riktig högtidsstund.

Han vet att det ligger en skatt längst ner i salladsskålen.

 

Det är ett av hans första matminnen. Hur de där bittra maskrosbladen och den ännu syrligare vinegretten som alltid serverades till, får smaklökarna att spritta till. Och hur han lite otåligt väntar tills salladen är uppäten för att äntligen få sin belöning… För där under all sallad, ligger en extra slurk vinegrett. Lycka..

”Läpparna var alldeles vita av syran när jag fick dricka upp den där slurken. Jag tyckte det smakade helt fantastiskt..!”

”För mig har det inte bara varit en resa tillbaka till minnena, utan också till kunskapen hos generationerna före mig…”

Enkel mat med fantastiska råvaror…

- Robert Maglia -

Robert Maglia har jobbat i toppskiktet inom svensk gastronomi på bl.a. Saison i Köpenhamn, Bagatelle i Oslo, Sjömagasinet i Göteborg m.fl. de senaste 30 åren med bland annat internationella mattävlingar, kokböcker, matgästspel och produktutveckling – ofta då tillsammans med sin mentor och kollega, Leif Mannerström. Blev utsedd utav Gourmet och Ramlösa till Sveriges mest intressanta matlagare 2001.

Robert kammade bland annat hem en femteplats 2003 samt stora silvermedaljen för Sverige i EM 2007 för professionella matlagare. Robert Maglia driver idag den framgångsrika italienska restaurangen Enoteca Maglia och vinbaren Bar Vini e Liquori i Majorna, Göteborg, med “Sveriges bredaste italienska vinlista.”

- Personalen -

- Jobba hos oss -

Vill du också bli en av oss? Hör av dig till oss så tar vi det därifrån.