Bästa julfesten har ni självklart hos oss!

För 9:e året i rad kör vi på med vårt fantastiskt populära julkoncept där vi reser runt i Italien och bekantar oss med den regionala gastronomin. Välkomna att fira in julen på den bästa Italienresan i världen!

47

Vi börjar V.47 med att resa i vinet och matens tecken till den nordligaste regionen i Italien, Trentino Alto-Adige. Trentino Alto-Adige är inte bara känt för sina vackra berg och djupa dalar utan också för sin gastronomi och inte minst sina viner. Mat som Polenta, Canederle, Strangolapretti in Trento, Strudel di Mele. Ostar som Trentingrana, Stelvio och Bela Badia och ej att förglömma den saltade skinkan Speck. Viner som Pinot Nero, Blauburgunder, Chardonnay, Pinot Bianco mfl.

48

Vi fortsätter sedan resan V.48 där vi besöker regionen Umbria – i mitten av Italien. Umbria påstår många är som Toscana fast bättre. Böljande gröna kullar och fantastiska vyer. Salumi di Norcia, Gallina Ubriaco, Palomba och såklart den svarta tryffeln står på menyn. På vinsidan hittar vi förutom de kända vinerna från Orvieto också druvor som Trebbiano, Grechetto och såklart Sagrantino.

49

Vidare V.49 går färden ner mot Puglia, Apulien den italienska “klacken” i söder. Kusten med Bari, Brindisi, kända Matera Sassi (från senaste James Bondrullen) och Taranto i inlandet. Vi kommer att servera förutom den typiska “öronpastan” Orecchietti con cimi di rape, Burrata di Puglia, fisk och skaldjur i alla dess former och självklart Pettole Pugliese! Vinet alla pratar om är förstås Salice Salentino, Primitivo (Zinfandel) men det odlas även annat gott såsom Sangiovese och Trebbiano.

50

Vi avslutar Italienresan V.50 på medelhavets största ö, Sardegna, Sardinien. Ön som är känd bla för det fantastiska azurblå vattnen och stränderna runt om i total världsklass. Två av dessa fantastiska stränder är La Pelosa och Costa Rei…. värt en resa. Sardinien är inte bara fårost och stränder. Vi bekantar oss såklart med den kända Pecorinon, brödet Pane Carasau, det fantastiska lammköttet, pastan Malloreddus al Ragú och självklart havets tryffel “Bottarga”. Viner vi öppnar blir självklart mestadels från druvan Cannonau men också Carignano, Vermentino och Moscato!